Mega Man Zero

Prof. Royal Corwin II 04/09/2018

Mega Man Zero är en serie med fyra spel inom Capcoms tv-spelserie om Mega Man. Det är uppföljaren till serien Mega Man X. Mega Man Zero kom ut på Gameboy Advance år 2002 som det första spelet i serien. De fyra spelen i serien handlar om att spelkaraktären Zero kämpar mot Neo Arcadia. Mega Man Zero blev så populärt att det år 2014 släpptes till Wii U Virtual Console, alltså som nedladdning från Nintendo e-shop. Spelet är i 2D och gjort av handritade Animebilder. Mega Man Zero utvecklades av det japanska företaget Inti Creates som länge velat göra ett spel i Mega Man-serien. Många olika karaktärer har ju blivit casinospel, vad vi kan se har inte Mega Man på något vis blivit en spelkaraktär.

Fakta om Mega Man Zero

Mega Man Zero är ett plattformsspel i kategorierna action, roleplay, hack and slash och run’n gun. Man spelar som karaktären Zero och tar sig genom sidscrollande banor där man förgör fiender, fullbordar mål och slåss mot bossar. Spelkaraktären kan springa, hoppa, avfyra primära och sekundära vapen, rusa på marken och mycket mycket mer. Det är en värld som man rör sig i, olikt från de tidigare spelen i franchisen där man kan välja banor från en lista. Dina vapen kan höjas i nivå om du använder dem mycket. Målet med Mega Man Zero var att göra det mest utmanande spelet ditintills i serien.

Nya funktioner och spelets framgångar

Det finns några skillnader mellan Mega Man Zero och de tidigare spelen i serien. I tidigare spel kunde man få vapen av att besegra bossar, men i Mega Man Zero får du istället ”elemental chips” (åska, eld eller is) som du kan använda för att skada fiender som är känsliga för dessa element. Mega Man Zero har fått mestadels bra recensioner, även om det är det svåraste i serien. Spelet har fått höga rankningar av stora recensionssidor på nätet. Den sålde bra när det släpptes och därav släpptes tre spel till inom de följande tre åren efter att det första släpptes.

About the Author