Mega Man X

Prof. Royal Corwin II 17/09/2018

Mega Man X är en serie av spel i franchisen Mega Man. De är plattformsspel utgivna av Capcom till olika spelkonsoler. Det första spelet i serien kom till SNES och PC, det andra endast till SNES och det tredje till både playstation, SNES och Sega Saturn. Serien består av 11 stycken spel, varav 8 huvudspel, till diverse olika konsoler såsom Playstation, Gameboy och Gamecube till exempel.Mega Man X tar plats 100 år efter det första Mega Man-spelet. Det är det första spin-off spelet efter originalserien. Det är också den spelserie som är mest lik den första spelserien. Det finns karaktärer och fiender från de första spelen, fast i lite nyare form. Mega Man X anses vara mer våldsamt än den första spelserien och har en mörkare story.

Spelsläpp

Det första spelet släpptes 1993 i Japan och början av 1994 i USA. De åtta huvudspelen i serien släpptes främst till PC och Playstation, medan bonusspelen släpptes till Gameboy Color och Gamecube. De fyra första huvudspelen släpptes fyra år i rad, sedan tog det lite längre tid tills nummer fem kom. Mega Man X 5 kom fyra år senare, år 2001.

Fortsättning på spelsläppen

Det sista spelet, Mega Man X 8, kom år 2005 till Playstation 2 och PC. De tre andra spelen är Mega Man X: Command Mission och Mega Man Xtreme och Mega Man Xtreme 2. Mega Man Xtreme 1 och 2 kom båda år 2001 till Gameboy Color, Mega Man X: Command Mission släpptes 2004 till Playstation 2 och Nintendo Gamecube.

Gameplay

Som tidigare nämnt är Mega Man X relativt likt den första spelserien. Men det finns en del nya grejer som du kan göra. Du kan till exempel rusa längs med marken, klättra och hoppa på väggar, och du kan rusa och hoppa på samma gång. Detta ger dig en större rörlighet vilket gör det lättare att ta sig genom spelet.

About the Author